Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Belemmerd aan het werk

Nederland stond internationaal lange tijd bekend om het hoge ziekteverzuim en de sterke groei van het aantal arbeidsongeschikten. De laatste decennia werden daarom vele beleidsmaatregelen genomen die probeerden het uitkeringsvolume te beperken en de re-integratie van mensen met gezondheidsbeperkingen te bevorderen. Hoe staat Nederland er nu voor op dit terrein? De belangrijkste trends in het ziekteverzuim, de mate van arbeidsongeschiktheid en de arbeidsdeelname van mensen met gezondheidsbeperkingen komen aan de orde. Ook stelt de publicatie een aantal verdiepende vragen: Welke werkgevers zijn bereid mensen uit kwetsbare groepen in dienst te nemen? Wat is de werking van financi?le prikkels bij de re-integratie naar werk? Hoe be?nvloedt de gezondheidsbeleving de arbeidsdeelname? Welke factoren zorgen voor een succesvolle arbeidsdeelname van mensen die minder dan 35 procent arbeidsongeschikt zijn? Biedt de toename van thuis- en telewerken nieuwe kansen om de arbeidsdeelname van mensen met gezondheidsbeperkingen te verhogen?
Deze studie kwam tot stand in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek, TNO en UWV Kenniscentrum. De eindredactie was in handen van het SCP.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Belemmerd aan het werk het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Belemmerd aan het werk

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.