Investeren rondom kinderen

0

Gezinnen zijn meer op zichzelf aangewezen. Degenen die een oogje in het zeil houden zijn steeds vaker professionals. De sociale kring rondom gezinnen (familie, buren en vrienden) is op afstand komen te staan. Een groeiende preventieve jeugdzorg met zijn nadruk op risicoanalyses en monitoring is het gevolg. Maar de overheid kan ook een andere weg bewandelen en de jeugdzorg ontlasten door de netwerken rondom gezinnen te versterken.
Met het advies Investeren rondom kinderen geven de beide adviesorganen de minister voor Jeugd en Gezin een handreiking om te ontsnappen aan een steeds lastiger wordende spagaat. Enerzijds neemt de druk op de overheid om direct in te grijpen toe. Anderijds klinkt de roep om afstand te bewaren en hebben risicopreventie en monitoring een aanzuigende werking op wachtlijsten. Hoe meer de overheid in het gat springt dat de sociale omgeving laat liggen, des te minder pakt die sociale omgeving zijn verantwoordelijkheid op.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
120
Laatste editie
19 november 2013
Uitgeverij
Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling
ISBN
9789077758168

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic