Grip op je leven

0

Beren op de weg, spinsels in je hoofd
Piekeren over problemen, ergernissen, gevoelens van onmacht en onrecht. Veel mensen hebben dagelijks te maken met deze bronnen van spanning en onrust. Een groot deel van die narigheid veroorzaak je zelf door je manier van denken en fantaseren. Dat bepaalt uiteindelijk hoe je je voelt, opstelt en gedraagt.
Dit is het uitgangspunt van de Rationele Effectiviteits Training (RET) Met dit boek leer je beter omgaan met allerlei situaties in het werk die aanleiding kunnen zijn voor ergernissen, stress, niet-productief gedrag en slechte sociale contacten. De vele voorbeelden in het boek maken de boodschap duidelijk: een manager van emoties heeft zichzelf beter in de hand.

Denk wat je wilt, doe wat je droomt
Denk wat je wilt, doe wat je droomt is een praktisch boek voor wie af wil van negatieve denkpatronen en wie meer persoonlijke voldoening uit zijn leven wil halen. Gijs Jansen biedt je een handleiding om weer met beide benen op de grond te komen. Door de vele oefeningen is Denk wat je wilt, doe wat je droomt meer een werkboek dan een leesboek. Een groot deel van de oefeningen is gebaseerd op de Acceptance and Commitment Therapy (ACT. Iedereen die het gevoel heeft dat zijn ratio hem tegenwerkt, kan baat hebben bij deze aanpak.

Mindfulness
In onze drukke levens is er weinig tijd om even stil te staan bij jezelf, tijd om iets te doorleven, tijd om even pas op de plaats te maken. We staan voortdurend in een doe-stand en zijn steeds bezig iets voor elkaar te krijgen. Met Mindfulness leer je in de 'zijn-stand' te komen en te blijven. Je gaat gewoonte- en reactiepatronen (die automatische piloot) herkennen en hier beter mee omgaan. Zo zul je je minder geleefd voelen.
Dit boek en de audio-meditatieoefeningen leren je stap voor stap de belangrijkste technieken uit de mindfulness. Zo krijg je meer greep op ingesleten gewoontepatronen. Naast een zelfwerkboek is deze set ook een uitstekend hulpmiddel bij (psycho)therapie, training of een coachingstraject.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Laatste editie
31 januari 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Thema
ISBN
9789058719935

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic