Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De tempel van onze ziel

Vanden tempel onser sielen is een literair en spiritueel meesterwerk uit de vaak ondergewaardeerde zestiende eeuw. De turbulente periode waarin het voorliggende boek is geschreven, wordt vaak over het hoofd gezien. Het is de periode van het opkomende humanisme en vooral van de geladen polemieken over de Hervorming – Erasmus was een tijdgenoot van de auteur van de Tempel, net als Anna Bijns.

Er komen twee stromen van christelijke cultuur samen in dit boek, die elk een eeuwenoude traditie hebben: enerzijds de contemplatieve, mystieke literatuur en anderzijds de liturgie. Op ongeëvenaarde wijze heeft de (anonieme) auteur van dit werk deze twee met elkaar in literair verband gebracht.

In de Tempel verschijnen vrijwel alle grote thema’s uit de mystieke literatuur. Ze worden bovendien op een bijzonder geraffineerde en diepzinnige manier geordend door ze in verband te brengen met de cyclus van de liturgie.

Jos Alaerts S.J. en Rob Faesen S.J. bezorgden een herziene, eigentijdse vertaling van Vanden tempel onser sielen, die het originele werk alle eer aandoet.
Toon details

Schrijf een recensie

Is De tempel van onze ziel het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op De tempel van onze ziel

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.