AstroScoop

0

AstroScoop voor Windows XP t/m Windows 8 (op CD)
Mogelijkheden van AstroScoop
AstroScoop biedt behalve alle berekeningstechnieken zoals u die misschien reeds kent van de vorige versies en van Astrospiegel, direct oproepbare en logisch opgebouwde helpschermen, een uitgebreid internationaal plaatsnamenbestand met o.a. de coördinaten van de Verenigde Staten van Amerika en een horoscoopcatalogus met ca. 3000 horoscopen van bekende mensen en gebeurtenissen waarvan op vele manieren, zoals bijvoorbeeld Planeet in Teken en Huis, selecties kunnen worden gemaakt. Ook de tijdregelingen zijn uitgebreid met onder andere de Verenigde Staten, Duitsland en Indonesië.
*planeetbaanroutine ontwikkeld door Dr. Alois Treindl
*berekening geboortehoroscoop (radix)
*aspecten
*elementen en kruizen
*halfsommen (Ebertin-systeem)
*composite, kombine
*progressies: primaire, secundaire en zonneboogdirecties
*solaar en lunaar
*ingres horoscoop
*transits
*astrologische klok
*windroos
*harmonics
*keuze uit diverse huizensystemen: Placidus, Koch, Regiomontanus, Porphyry, Gelijke Huizen etc.
*Juno, Pallas, Vesta en Lilith
*orbs van aspecten kunnen naar keuze worden ingesteld of uitgeschakeld
*nauwkeurigheid: AstroScoop rekent correct in de periode 5000 B.C. - 3000 A.D.
*interface: met behulp van de Locatie-wizard wordt het invoeren van plaatsnamen en G.M.T. nog eenvoudiger; vooral handig als er meerdere plaatsen met dezelfde naam voorkomen
*overzichtelijke opslag van horoscopen in een database: het is mogelijk horoscopen in te delen in groepen, bijvoorbeeld onder de groep beroep, filmsterren of privé' (zie voorbeeld); hierdoor wordt het opzoeken en rubriceren van horoscopen aanzienlijk vereenvoudigd
*unieke selectiemogelijkheden: opgeslagen horoscopen selecteren op MC, Ascendant, planeet in teken, huis, nationaliteit, geboortejaar of beroep
*ca. 3000 horoscopen van bekende acteurs, wetenschappers, schrijvers, sportmensen, gebeurtenissen etc. (met korte biografische informatie)
NIEUW!
*Mogelijkheid om te kiezen tussen de gemiddelde en de ware Maansknoop.
*Een dubbele tekening (van twee personen) in twee lagen binnen in de cirkel met de mogelijkheid om de klok of een transit om de buitencirkel te tekenen (dus drie horoscopen in een cirkel).
*Een dubbele tekening (van de radix met een progressie) in twee lagen binnen in de cirkel met de mogelijkheid om de klok of een transit om de buitencirkel te tekenen.
*Mogelijkheid om de klok versneld te laten lopen met instelbare stappen. (bij voorbeeld voor het berekenen van een electiehoroscoop) via hetzelfde venster als correctie.
*Een "swap" functie in de dubbele tekening; het wisselen van de planeten van de binnencirkel en de buitencirkel.
*Importeer data - horoscopen en beschrijvingen - uit oudere versies van AstroScoop Plus.
*Een aspectenmatrix om per planeet en per aspect een orb ( = acceptabele afwijking in graden) te kunnen instellen.
De tekening
De tekening van AstroScoop biedt een uiterst overzichtelijke grafische presentatie die aan vrijwel alle individuele eisen kan worden aangepast. Behalve dat de tekening kan worden afgedrukt op alle door Windows® 7 ondersteunde printers, kunnen ook de kleuren van de horoscoopcirkel, de aspecten en de planeten zowel op het beeldscherm als op de printer worden veranderd. De tekening kan ook worden geëxporteerd als grafisch bestand. De symbolen van planeten, tekens en aspecten kunnen worden aangeklikt waarna een zgn. 'hint-venster' laat zien wat het betreffende symbool betekent.
Duiding
Standaard zijn er geen gegevens voor een duiding in het programma opgenomen. De noodzakelijke gegevens kunnen echter door de gebruiker zelf via een eenvoudig invoerscherm gemakkelijk worden ingegeven.
Installatie
AstroScoop wordt automatisch geïnstalleerd nadat de download is uitgepakt of direct nadat de cd-rom is geplaatst.
Minimale systeemeisen
AstroScoop is ontwikkeld voor gebruik onder Windows® 7 en is compatibel met Windows® XP (32- en 64-bits), Windows® Vista (32- en 64-bits) en Windows® 7 (32- en 64-bits).
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Laatste editie
31 oktober 2012
Uitgeverij
Schors V.O.F., Uitgeverij
ISBN
9789063789169
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic