Met de rug naar het volk

0

Met de rug naar het volk laat zien dat de recente ontwikkelingen in de liturgie bijzonder spannend zijn. Gerard Lukken schreef een boek waarin onder meer de rol van de huidige paus ten aanzien van de liturgiehervorming geschetst wordt. Een boek dat leest als een thriller.
Op 7 juli 2007 publiceerde paus Benedictus XVI het Motu Proprio Summorum pontifi cum waarin hij de oude, buiten werking gestelde Tridentijnse liturgie weer over de volle breedte toestaat. Dit roept de vraag op of deze ingrijpende beslissing niet afbreuk doet aan de liturgische vernieuwing in de geest van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965). Dit boek schetst de context van de genomen beslissing en beschrijft hoe gaandeweg na het Tweede Vaticaans Concilie een restauratieve beweging op gang kwam. Tegelijkertijd werd aan de basis van de kerk de nieuwe liturgie breed geaccepteerd en wordt nog steeds verder gezocht naar een geloofwaardige gestalte van de liturgie in onze cultuur. Gerard Lukken houdt in dit boek een pleidooi onverkort vast te houden aan de grondbeginselen van de liturgische vernieuwingen van Vaticanum II. Hij pleit voor een open en kritische dialoog over de liturgie in het spanningsveld van restauratie en vernieuwing.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
180
Laatste editie
08 september 2010
Uitgeverij
Altiora Averbode
ISBN
9789031730872

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,50
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic