Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het gestolde land

Ooit was België een van de economische grootmachten die de moderne wereld beheersten. In een eeuw tijd is er echter heel wat veranderd. Twee wereldoorlogen, ettelijke crisissen en technologische revoluties later is België een klein Europees land met een tanende industrie. Het land worstelt met de uitdagingen van de toekomst. Staat de Belgische economie stil?
Om die vraag goed te beantwoorden, moet je het verhaal van de afgelopen eeuw vertellen. Erik Buyst en Kristof Smeyers tonen in Het gestolde land hoe politici, werkgevers en gewone werknemers hebben gereageerd op de grote en kleine schokken van de geschiedenis. Ze beschrijven ook wat die Belgische economie kenmerkt. De Belgische economie, die sowieso al kreupel uit de Eerste Wereldoorlog kwam, werd gaandeweg steeds meer bepaald door trauma's uit het verleden, inkapselwoede en immobilisme. Danst het gestolde België al honderd jaar op een slappe koord?

Toon details

Schrijf een recensie

Is Het gestolde land het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op Het gestolde land

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.