Het leven van Tess

9

'Ik dacht dus dat ik mijn leven prima voor elkaar had. Leuke man, geweldig kind, jarendertigwoning met voor- en achtertuin, gezinsauto voor de deur en een prima baan. Tot ik ontdekte dat de pit eruit is. Mijn man had dat kennelijk al eerder in de gaten, want hij was alvast verder gaan kijken. Voor ik het echt doorhad, tekende ik de echtscheidingspapieren en was ik weer helemaal terug bij af.

Mijn echte naam kan ik niet vertellen, want dan word ik gelyncht vanwege de details die ik prijsgeef. Ik schrijf mijn ervaringen op omdat ik weet dat alle vrouwen van rond de dertig, net als ik, hun best doen, maar dat het vaak niet gaat zoals je zou willen. Graag maak ik jullie deelgenoot van mijn blunders, mijn verliefdheden, mijn zorgen als single-ouder en mijn uitspattingen met vrienden. Omdat ik weet dat jullie soms net zo worstelen met het leven, maar dat er ondanks alles heel veel te lachen is.'

Het leven van Tess is een heerlijk herkenbaar boek waarin de hoofdpersoon ontdekt dat je veel kwijt kunt raken in je leven, maar niet jezelf: je humor, je dadendrang, je avontuurlijke instelling, je flexibiliteit en je doorzettingsvermogen.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
08 juli 2016
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026336010 , 9789026336027

Hebban recensie

    Vera van Winkelen Hebban Recensent

Bitter sweet memories

door Vera van Winkelen op 05-10-2016

Briget Jones meets de moderne tijd. Twintig jaar na het verschijnen van Helen Fieldings beroemde dagboek, lijkt er met Tess Bleeker een opvolger klaar te staan voor de immer onhandige pechvogel Jones. Ze morst misschien iets minder vaak wijn op haar witte blouse en verpest de kerstsoep niet met een blauw touwtje, maar Tess, de hoofdpersoon in Het leven van Tess, kan er ook wat van. Juist op het...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic