Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dagboek van een postbode

Viktor Frölke besluit te solliciteren op een vacature als postbezorger bij PostNL. Al snel doet hij een paar keer per week door weer en wind zijn ronde in Amsterdam-Zuid. Vanaf de eerste dag houdt hij een dagboek bij. Frölke tekent nietsverhullend zijn avonturen aan de onderkant van de arbeidsmarkt op, die weerbarstiger blijkt dan gedacht. De beslommeringen op het depot, de wonderlijke personeelsbijeenkomsten, de post die hij onder ogen krijgt, maar bovenal de prikkelende gesprekken met kleurrijke collega's en buurtbewoners - van de onweerstaanbare secretaresse tot de hoogbejaarden wier vuilnis hij buitenzet, en van zijn oude vrienden van het studentencorps tot zijn nieuwe vriendin Xaviera Hollander - maken dit dagboek tot een verslavende leeservaring. Dagboek van een postbode is het openhartige, met mededogen en humor geschreven verhaal van een scherp observator die verwonderd om zich heen kijkt in een wereld die vlak voor onze deur ligt, maar die we eigenlijk niet kennen.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Dagboek van een postbode het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Dagboek van een postbode

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.