De geschreven oorlog

,

3

Artikelen 1 Spots 1 Top25's 1

We nemen stilaan afscheid van de generatie die twee wereldoorlogen meemaakte. Toch hebben de overgeleverde teksten uit die periode ook meer dan 100 of 75 jaar later nog een blijvende betekenis. Het zijn de enige echte getuigen van hoe de soldaten en burgers in de oorlog van 1914-1918 zich voelden.

Het In Flanders Fields Museum selecteerde voor deze anthologie een nooit geziene verzameling van teksten en schrijvers, vaak voor het eerst in het Nederlands vertaald. Alle teksten verwijzen naar een concrete plaats in België, van een buitenverblijf in De Haan tot het treinstation in Oostende en het Begijnenbos in Ieper. Een unieke inkijk in het leven aan het front in West-Vlaanderen vanaf de Eerste Wereldoorlog tot het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.
Met teksten van bekende auteurs zoals Rudyard Kipling, Stefan Zweig en Marcel Proust, die we niet zo makkelijk met de Eerste Wereldoorlog associëren, tot Siegfried Sassoon en Max Deauville, die niet weg te denken zijn uit die context en die de schrijvers van hun eigen oorlogservaring werden. Ook fragmenten uit de heel persoonlijke brieven of dagboeken van gewone, vrijwel anoniem gebleven soldaten krijgen een plaats.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
612
Laatste editie
21 september 2016
Uitgeverij
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789022332849 , 9789023499893


Artikelen over De geschreven oorlog

Hebban Sterrenparade (36)
25 september 2016 3 likes
  Meer artikelen


Door lezers

Ver- BINDEN - met BOEKEN / IN FLANDERS FIELDS - Luitenant-Kolonel John McCrae 1915 - Boezinge
22 augustus 2018
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 49,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 49,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

De gelezen oorlog.

door: Heidi Elisabeth 1 like
Niet 612 blz, maar 1000; Het heeft mij maanden gekost om er door heen te komen. Ik las telkens maar kleine stukjes; Ik die dacht al veel over WO I gelezen te hebben. Deze klepper kon er ook nog wel bij.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic