De 16

0

John Urwin is in de jaren 50 opgeleid als geheim agent en maakte deel uit van een elitecorps onder de naam The Sixteen. Hij woont nu in Newcastle en geeft survivaltrainingen.
In de onzekere en soms gewelddadige politieke situatie ten tijde van de koude oorlog is een dreiging van een kernoorlog reëel. Groot-Brittannië leidt in het diepste geheim een groep van zestien mannen op om mensen die een bedreiging vormen voor de wereldvrede uit de weg te ruimen. Hun training behoort tot de beste ter wereld en overstijgt de gevechts- en overlevingstechnieken van de SAS. Hun operaties voltrekken zich in het diepste geheim. Nu, na 40 jaar stilzwijgen, besluit John Urwin – mede door de gebeurtenissen van 11 september – zijn verhaal te doen.
Het was blijkbaar een vorm van brainwashing en na 24 uur had ik geen angst meer voor de dood. Sindsdien heb ik nooit meet angst gekend. John Urwin in The Evening Chronicle oktober 2002 .
Ik ben nooit echt van plan geweest dit boek te gaan schrijven en ik heb 40 jaar lang mijn mond gehouden. Maar de gebeurtenissen van 11 september en een dreigende oorlog met Irak bewijzen dat we weer behoefte hebben aan een unit zoals The Sixteen. John Urwin in The Evening Chronicle oktober 2002 .
John Urwin blijft bij zijn buitengewone verhaal en, bij gebrek aan bewijs, behalve een verwijzing naar een leger-vriend, vraagt hij ons simpelweg dit te geloven. Waar of niet, van The Sixteen gaan je haren overeind staan. The Journal, oktober 2002 .
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Vertaald door
L. van Mastrigt
Aantal pagina’s
262
Laatste editie
01 januari 2003
Uitgeverij
AnkhHermes
ISBN
9789043904759

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic