99keerandersdanjedenkt

0

'We zijn allemaal vrij en gelijkwaardig en worden op dezelfde manier behandeld' en 'De rechten gelden voor iedereen ongeacht de verschillen'.
Dit is een vrije vertaling van artikel 1 en 2 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties. Als dit artikel zou worden nageleefd, was onze stichting Samen Sterk zonder Stigma overbodig. Helaas is dat nóg niet zo, maar het is wél waar we naar streven.
Samen Sterk zonder Stigma werkt met haar ambassadeurs aan een samenleving waarin iedereen open kan zijn over psychische aandoeningen. Een toekomst waarin je niet veroordeeld wordt op wat je mankeert. We moeten meer ruimte geven aan kwetsbaarheden, zodat je mét een kwetsbaarheid ook volwaardig mee kunt doen. Er is werk te verzetten.
Want de feiten liegen er niet om. Mensen met psychische aandoeningen ervaren aanzienlijke belemmeringen in het dagelijks leven. Die hebben vaak nog meer invloed dan de symptomen van psychische klachten! Stigma houdt uitsluiting in stand. Daarom is stigmabestrijding actueler dan ooit.
Samen Sterk zonder Stigma laat zien dat mensen met een psychische kwetsbaarheid nog beter functioneren als ze de gelegenheid krijgen mee te blijven doen. Zo ook onze ambassadeurs. Wij zijn samen begonnen en houden samen de beweging op gang.
Wij nodigen je uit om te lezen wat de gesprekken die onze ambassadeurs voerden met meer dan 100 opinieleiders, bekende Nederlanders en politici hebben opgeleverd. Laat het tot je doordringen, denk erover na. Wat een gesprek van mens tot mens kan doen, zowel voor de geïnterviewde als de interviewer. We hebben er in elk geval 99 ambassadeurs bij gekregen! Mij ontroert het en het motiveert me om door te gaan.
Vrij en gelijkwaardig
En we gaan door. We blijven in gesprek. En we verspreiden onze boodschap: wees je bewust van je vooroordelen. En de impact die jouw acties op anderen hebben. En wees wat milder. Samen kunnen we de samenleving beetje bij beetje veranderen. Zodat we allemáál vrij en gelijkwaardig zijn. En op dezelfde manier worden behandeld.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
214
Laatste editie
16 september 2015
Uitgeverij
Boekenplan
ISBN
9789086663750

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 11,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 11,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic