Aan de meet

7

Afscheid van de Tour de France

Van 1973 tot en met 2015 draaide Mart Smeets als wielerjournalist mee in het circus van de Tour de France. Met tweeënveertig kruisjes achter zijn naam
nam hij afscheid.
In Aan de meet blikt hij terug op het jaarlijkse wielerspektakel, aan de hand van zijn meest gedenkwaardige ontmoetingen in bijna een halve eeuw Tour. Eddy Merckx, Joop Zoetemelk, Hennie Kuiper, Steven Rooks, Gerrie Knetemann, Jacques Anquetil, Jan Ullrich en Lance Armstrong zijn slechts een paar voorbeelden van de wielrenners die hij van dichtbij meemaakte. Hij voelde vriendschap en affiniteit, respect voor de prestaties, verwondering over het leven in deze vreemde zeepbel, afkeer van de bijna constante reeks leugens; al deze gevoelens komen terug in dit boek.
Tweeënveertig jaar Tour de France leverde een verzameling mooie, verrassende, soms wrede, maar altijd waargebeurde verhalen op.

Over Thuis in de Tour:

'Vooral het aanstekelijke enthousiasme valt op waarmee Smeets zijn passie blijft belijden.' De Volkskrant

'Mart Smeets is en blijft een weergaloze verhalenverteller!' wielertaal.nl

Mart Smeets (1947) is sinds 1974 verbonden aan Studio Sport van de NOS. In 2015 was hij voor de 42ste keer bij de Tour de France. Hij verslaat basketbal voor Ziggo Sport. In augustus 2016 neemt hij afscheid als journalist bij de NOS.

Uitgeverij De Kring
ISBN 978-94-6297-032-8

Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
19 mei 2016
Uitgeverij
Uitgeverij De Kring
ISBN
9789462970328 , 9789462970335 , 9789462970748

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Libris voor 8,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 8,99
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Afscheid van Mart?

door: roboos 1 like
Dit boek is wel het minste wat ik van Mart Smeets gelezen heb. Een verzameling van verhalen over renners waar hij mee te maken heeft gehad. En, in tegenstelling tot zijn eerdere boeken, komt nu in elk verhaal het onderwerp doping naar voren. Net of hij wat dat betreft iets goed te maken heeft. Nee,...

Aardig boek.

door: Cor Sica 1 like
Prima boek voor tussendoor. Leuke portretten en anekdotes over wielrenners. Wel wordt in elk portret een relatie met doping gelegd. Dopinggebruik is de rode draad in het boek. Dat is jammer. Had minder aandacht hoeven te krijgen wat mij betreft.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic