Aangeschoten wild

17

Artikelen 3

Issa is een uitgehongerde islamitische asielzoeker die in het holst van de nacht Hamburg wordt binnengesmokkeld. Hij schijnt een geheimzinnige missie te hebben. Maar wat voor een? Wordt hij door een fundamentalistische moslimorganisatie aangestuurd?

Annabel Richter is een jonge, idealistische mensenrechten-advocaat, die zich Issa's lot aantrekt en hem in bescherming neemt.

Tommy Brue is een al wat oudere, licht melancholische bankier die met het familiebedrijf - een destijds gerenommeerde bank die langzaam op een faillissement afstevent - van Wenen naar Hamburg is verhuisd. Hij schijnt de reden voor Issa's komst te zijn.

Deze drie boeiende karakters raken verstrikt in een onmogelijke driehoeksverhouding. Intussen zien de geheime diensten van drie naties ieder hun kans een doorslaand succes te boeken in de War on Terror en dreigen zij drie goedwillende mensen op te offeren aan hun competitieve dadendrang en blinde ambitie.

Aangeschoten wild is meeslepend en geestig, maar ook indringend en hartverscheurend. Het is een boek vol warme menselijkheid dat een actueel en schrijnend beeld van het huidige West-Europa geeft.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
A Most Wanted Man
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Rob van Moppes
Laatste editie
07 augustus 2014
Uitgeverij
Sijthoff
ISBN
9789021803494 , 9789021801681 , 9789021809656 , 9789024579242


Artikelen over Aangeschoten wild

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Van oude meesters en de dingen

door Wim van Schaik op 15-09-2008

die voorbij gaan ……..,Soms – bij hoge verwachtingen - stelt men het begin van het luisteren, het kijken of het lezen expres even uit, zodat het voorgenot des te groter wordt. Dan toch maar beginnen, want langer uitstel wordt ondraaglijk en er wacht de lezer vast wel iets briljants, maar al lezend blijkt, dat de grootmeester deze fan wel erg lang op dat speciale gevoel laat wachten.
Le Carré...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic