Aanmelding en onderzoek

0

Hulpverleners voelen zich vaak hulpeloos in het contact met 'disfunctionerende' ouders. Het Handboek Methodische Ouderbegeleiding brengt daar verandering in. Sinds 1993 zijn verschillende delen verschenen.
In het najaar 2004 verschijnt deel 3 uit de serie. Het biedt verwarrende, ideologische fabels over kinderen, ouders en opvoeding worden vervangen door feiten. Daarnaast is deel 3 praktijkgericht en theoretisch verantwoord. Het geeft inzicht in hoe ouders in de problemen komen, hoe ze eruit te helpen zijn en wanneer een kind beter uit huis geplaatst kan worden.
Algemene praktijkleer voor elke fase van het contact:
Deel 4 Aanmelding en onderzoek.
Een heldere visie op de gevoelige eerste fase van hulpverlening.
Een reeks voor elke maatschappelijk werker of gedragsdeskundige die te maken krijgt met ouders en opvoedproblemen om binnen handbereik te hebben.
Dr. Alice van der Pas werkte als ouderbegeleider en gezinstherapeut van 1959 tot 1992 in de Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg en is oprichter van het tijdschrift Ouderschap & Ouderbegeleiding.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
180
Laatste editie
14 juli 2000
Uitgeverij
Uitgeversmaatschappij Ad Donker B.V.
ISBN
9789061004349

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic