Aanslag op het Vaticaan en andere Westerse doelwitten

0

In 1999 komt Henk Scheermeijer, alias Henry Martin, alias Martin Hessels met code X005, in contact met een ‘tussenpersoon’ die hem vraagt of hij de plattegrond en de beveiligingstekeningen van Estec in Noordwijk kan leveren. De IDB wordt door hem op de hoogte gesteld en die levert hem valse plattegronden.

De opdrachtgever blijkt een Arabische prins te zijn in Jordanië, die Henk Scheermeijer uitnodigt in Amman. De prins werkt samen met een Hamas-leider. Na de liquidatie van die twee vlucht Henk Scheermeijer in een gekaapt vliegtuig naar Europa. Met hulp van de CIA en een ‘safehouse’ wordt Henk in veiligheid gesteld.

Inmiddels wordt er weer een beroep gedaan op zijn contacten in de wapenhandel. Iemand uit Londen biedt hem 50 miljoen US dollars voorschot voor het leveren van raketten met nucleaire Warheads en onderzeeërs. Met het voorschot schudt hij zijn achtervolgers af en neemt wederom contact op met de CIA via de IDB. De veiligheidsdiensten willen weten waar de wapens voor nodig zijn.

De IDB heeft de ‘achtervolgers’ inmiddels opgespoord in een huis in Tilburg. Henk Scheermeijer, ook wel ‘lucky spy’ genoemd en zijn IDB-collega’s schaduwen deze mensen en vinden in het bewuste huis wapens en het ‘oorlogsboek’, waarin aanslagen staan gepland op het Vaticaan, kerken, de Tower en Buckingham Palace, Paleis op de Dam, het EG gebouw in Brussel, de Europese bank in Frankfurt, olieraffinaderijen, grote havens o.a. die van Rotterdam.

Met hulp van alle Europese Diensten worden 260 terroristen geliquideerd. Henk Scheermeijer zelf en een aantal IDB-collega’s overmeesteren de terroristen in Amsterdam, waardoor de aanslag op de IJtunnel kon worden voorkomen.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
315
Laatste editie
27 november 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789086601264

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic