Abadon

, ,

0

Lang geleden leefden de magiërs onder leiding van koning Malfodius vreedzaam met de mensen samen in Adadhel, een door de magiërs gebouwde stad. Hier kwam verandering in toen de koning van de mensen stierf en zijn zoon, Deacon, de troon overnam.
Koning Deacon was bang voor de magiërs en vertrouwde hen niet: er werd gefluisterd dat de machtigste magiërs de kracht hadden om een draak op te roepen en deze te beheersen. Uit deze angst ontstond een lange strijd, die pas eindigde toen koning Malfodius en koning Deacon overeenkwamen dat de magiërs Adadhel zouden verlaten en in ballingschap zouden leven in Heladad, een klein dorp midden in de woestijn, ver van Adadhel.
Vele jaren later besluit de dochter van Malfodius, Aljen, in opstand te komen tegen haar vader en de overeenkomst. Ze is woedend dat haar vader niet harder heeft gevochten voor zijn volk en haat de mensen om het onrecht dat zij de magiërs hebben aangedaan. Bovendien is het meest kostbare bezit van de magiërs, het boek DRACO, gestolen en weigert haar vader ook hier iets aan te doen. Vastbesloten begint Aljen aan een strijd die voor de vrijheid van de magiërs moet zorgen en het boek DRACO veilig terug moet brengen.
Verschenen in
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Aantal pagina’s
155
Laatste editie
13 februari 2018
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402119213

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic