Abraham Lincoln, Over Mezelf

0

Als er één Amerikaanse president is aan wie Barack Obama zich graag spiegelde tijdens zijn campagne, is het wel Abraham Lincoln. Obama liet zich in zijn speeches meer dan eens lovend uit over zijn illustere voorganger: “Deze man rees op uit zijn achtergrond van armoede en bescheidenheid, en groeide door zijn visie en zijn energie uit tot een icoon van ons land en een voorbeeld voor ons allen.”
Abraham Lincoln was een selfmade advocaat uit Springfield, Illinois. Hij had groot redenaarstalent, maar geen ervaring in de nationale politiek. Zijn partij had hem tot afgrijzen van sommigen en ongeloof van velen als kandidaat voor het presidentschap aangeduid.
Toen hij tenslotte naar het Witte Huis vertrok was hij het levende bewijs dat iedereen, ongeacht achtergrond of ras, het recht heeft om zijn toekomst te verbeteren. De levensloop van Lincoln, de man die Amerika als slavenvrije natie uit de burgeroorlog haalde, lijkt opvallend op het parcours van president Obama.
Wat kan hij van Lincoln leren? Schuilt er een geheim in Lincolns leiderschap? Lincoln schreef nooit graag over zichzelf, maar nu, op zijn tweehonderdste geboortedag, maakt hij een uitzondering. Met dit boek geeft hij u inzage in zijn leven. Geschiedenis zoals u ze nooit eerder las.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
19 januari 2011
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN
9789089310453
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic