Abrahams mes

,

9

Als de Ierse historicus James Donnelly een mysterieuze briefkaart ontvangt van een zojuist overleden vriend, staat hij voor een raadsel. De gevaarlijke zoektocht naar antwoorden leidt Donnelly en zijn assistent door de straten van New York na 9/11 en brengt hen dichter en dichter bij het oeroude mysterie over de voorvader van de Joden, christenen en moslims; Abraham.

Abrahams mes is een thriller, gebaseerd op historische feiten. De auteur heeft gedegen research gepleegd en heeft buitengewone en ongelofelijke details over Abraham bijeengesprokkeld. Het is een verhaal met vele historische feiten en achtergrondinformatie die de lezer van Nostradamus naar de dode zee rollen voert; een thriller die de eeuwigdurende strijd tussen Islam en Christendom weer in een nieuw daglicht stelt.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Hnífur Abrahams
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Willemien Werkman
Laatste editie
29 juni 2009
Uitgeverij
Verbum Crime
ISBN
9789074274272
Advertentie

Hebban recensie

Schijnbaar niets nieuws

door Remko Meddeler op 13-03-2009

Een brute moord, een mysterieuze kaart, oude geschriften en een helse speurtocht naar de waarheid. Deze ingrediënten moeten de liefhebbers van De Da Vinci Code doen grijpen naar het debuut van IJslander Óttar M. Nordfjord. Het is misschien moeilijk voor te stellen dat er in 2009 nog een boek verschijnt dat iets wezenlijks toevoegt aan de lange rij klonen van Dan Browns weergaloze thriller uit...

Lezersrecensies (1)

door: Janneke Bouwman 1 like
Hoewel ik het verhaal in het begin langzaam op gang vond komen, werd het voor mij als liefhebber van geschiedenis steeds moeilijker om het boek weg te leggen. James Donnelly gaat op zoek naar de betekenis van de briefkaart die hij van zijn vermoorde vriend heeft ontvangen. De tocht voert via...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic