Acceptatie van homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in Nederland 2013

,

0

De Nederlandse overheid streeft naar gelijke rechten voor en sociale acceptatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders. Omdat het vergroten van de sociale acceptatie onder de Nederlandse bevolking een van de belangrijkste doelstellingen van het homo-emancipatiebeleid is, brengt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) op verzoek van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om de twee jaar een beknopte rapportage uit over de actuele stand van zaken. In de huidige editie wordt voor het eerst ook de sociale acceptatie van biseksuelen en transgenders meegenomen.
De conclusie luidt dat het met de acceptatie in de algemene bevolking de goede kant op blijft gaan, maar dat de acceptatie binnen bepaalde religieuze, etnische en politieke bevolkingsgroepen en de acceptatie van sommige doelgroepen (bv. van mensen die zich niet gedragen conform wat van hun sekse wordt verwacht) hierbij achter blijft.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
25
Laatste editie
16 mei 2013
Uitgeverij
Sociaal En Cultureel Planbureau
ISBN
9789037706482

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic