Acco

0

Als je als Leuvens student ACCO niet kent, ben je totaal niet bezig met je studies en ligt je kot op Mars.” Zo vatte het studentenweekblad Veto in 2001 het belang van ACCO binnen het Leuvense studentenmilieu treffend samen.

ACCO werd in september 1960 opgericht in Leuven als een studentencoöperatie, die de studenten van de K.U.Leuven voorzag van goedkope cursussen. ACCO kende in haar bestaansgeschiedenis een opmerkelijke ontwikkeling en schaalvergroting. Bij de studenten staat ACCO in de eerste plaats bekend voor haar cursussen, die nog steeds het kernproduct van het bedrijf vormen. Maar het werkterrein van de coöperatie reikt verder. Veruit het grootste gedeelte van de omzet wordt vandaag gerealiseerd met andere producten en diensten voor het hoger onderwijs en voor professionele doelgroepen in allerlei beroepsdomeinen.

Dit boek verschijnt naar aanleiding van het vijftigjarige bestaan van ACCO. Het bewogen levensverhaal van de coöperatie wordt geschetst in een breed historisch perspectief, met bijzondere aandacht voor de inbedding van ACCO in het academische milieu en de studentenbeweging.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
254
Laatste editie
05 april 2011
Uitgeverij
Uitgeverij Acco C.V.
ISBN
9789033484438
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic