Achter de façade

Achter de façade

0
Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Parijs heeft vele gezichten. Bijna iedereen kent de iconische boulevards en gebouwen, de drukke terrassen en beroemde musea. Maar Parijs is meer. De stad is ook getekend door haar gewelddadig verleden, gevormd door vorsten en presidenten, bohemiens en immigranten, en heet een stad te zijn waar nooit geslapen wordt, maar wel veel in bed wordt gelegen. Kortom, Parijs staat ook voor oproer, vrijheid en losbandigheid.

In 8 hoofdstukken en 24 thematische wandelroutes geeft deze reisgids de bezoeker van de Franse hoofdstad een kijkje Achter de façade van de monumentale gebouwen en witte huizenrijen aan de brede boulevards en groene pleinen, op zoek naar de historische, sociale en culturele realiteit die stad maakt tot wat zij is. Thema’s die van alle tijden zijn – dood, seks en revolutie, oorlog en immigratie, de dromen van machthebbers en kunstenaars – vormen een bril om de stad te bekijken, werpen er een specifiek licht op, en brengen je op plaatsen waar je anders niet snel komt.

De routebeschrijvingen, het verhaal van wat er te doen en te zien is, en de inkleuring van het thema met mensen en gebeurtenissen gaan haast onmerkbaar in elkaar over. Slechts het vetgedrukte van de route onderscheidt de reisgids van de ontdekkingsreis.
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
480
Laatste editie
26 februari 2019
ISBN
9789038806891
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 32,50
E-book prijsvergelijker
Advertentie