Achter de geraniums

9

Dit is niet het jaar van Fay. Ze is gedumpt door haar vriendje en tot overmaat van ramp krijgt ze te horen dat ze reuma heeft. Opeens staat haar hele leven op zijn kop. Voor ze het weet gebruikt ze zware medicijnen en is ze niet meer in staat haar werk als verzorgende uit te voeren. Fay worstelt met haar toekomst. Of heeft ze die niet meer? Is ze gedwongen haar leven achter de geraniums door te brengen?

Fay werkt zich met haar kibbelende vriendinnen Nina en Lynn en met haar Star Trek kijkende buurman Michael door deze vragen heen. Ze gaat op een bijzondere reis met verpleeghuisbewoonster mevrouw Park, die op geheel eigen wijze met haar chronische ziekte omgaat. Een wijze die Fay schrik aanjaagt. Of had mevrouw Park geen keus? Heeft Fay nog keus?
Auteur Anne West heeft zelf reuma en zij verwerkt in dit boek op vaak humoristische wijze haar ervaringen en gedachtes over leven met een chronische ziekte. Een enkele scene is autobiografisch, maar zij laat vooral haar hoofdpersoon haar eigen soms gekke en soms sombere gedachtes en ideeën onderzoeken in de hoop dat andere midden in het leven staande vrouwen met een chronische ziekte zich hierin herkennen.

Anne West is de schrijversnaam van Annemieke van de Westelaken. Ze debuteerde met het boek De aardmagiër, het eerste deel in de serie De macht van het zwaard. Ze won daarmee de Jonge Jury Debutantenprijs 2006. Met het verhaal Achter de geraniums haalde Anne West de 3e prijs bij de schrijfwedstrijd De Pen als Lotgenoot 2010.

Verschenen in
Genre
Romantiek
Aantal pagina’s
250
Laatste editie
01 oktober 2015
Uitgeverij
Droomvallei
ISBN
9789491886263

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Chicklit met een boodschap

door: Henri Osewoudt 1 like
Kan en wil chicklit/feelgood meer zijn dan louter lichtvoetig vermaak? Lezer(e)s(sen) doen het genre zelf vaak verontschuldigend af als letterkundig comfortfood, maar alle vierderangs Sex and the City fanfictie die in de loop der jaren onder de chicklitvlag is verschenen, kan niet verhullen dat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic