Achtergelaten

1

Achtergelaten

Ze hadden gelogen. Allemaal. Vooral haar moeder. Die had het vanaf het begin geweten. Ze had het alleen niet verteld.

Jonka wordt op aandringen van haar stiefvader in een tehuis geplaatst. Vanaf dat moment heeft ze maar ??n doel: niemand tot last zijn en vooral niets vertellen over wat er thuis allemaal is gebeurd. Want ondanks alles wil ze zo snel mogelijk terug naar huis.
Toch knaagt er wel iets. Haar moeder heeft haar immers gewoon laten vertrekken en ze komt ook nauwelijks op bezoek. Kiest ze voor Jonka of is haar nieuwe vriend belangrijker?
Maar Jonka is een overlever. Met veel humor en zelfspot probeert ze overal waar zij woont er het beste van te maken. Na vele omzwervingen maakt zij zich los van haar moeder en kiest zij haar eigen weg, ondanks de pijn en het kille gevoel in de steek gelaten te zijn.

Achtergelaten is het vervolg op Zwarte lieveling, het aangrijpende verhaal van Saskia, halfzus van Jonka.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
27 september 2011
Uitgeverij
Uitgeversmaatschappij Holland B.V.
ISBN
9789025111670

Lezersrecensies (1)

Een heftig, aangrijpend en indrukwekkend boek !!

door: Mieke Piersma 1 like
"Achtergelaten" is het prachtige vervolg op Zwarte lieveling! Weer een heftig en aangrijpend boek! Het verhaal gaat over Jonka ( het zusje van Saskia ) en heeft een vreselijke, gewelddadige jeugd. Ze wordt om het minste geringste inelkaar geslagen tot bloedens toe door Bak, haar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic