ADHD ? Laat je niets wijsmaken !

0

ADHD hebben is niet eenvoudig. Niet voor jezelf, maar ook niet voor je omgeving. Het kan je dagelijkse leven helemaal in de war sturen, je zelfvertrouwen een fikse deuk geven, je ontwikkelingskansen beknotten en je familie, leerkrachten en vrienden tot wanhoop drijven. Nochtans, niemand is gedoemd tot dit scenario! Je kan er ook voor kiezen jezelf en je ADHD beter te leren kennen, je gedrag onder controle te houden en je verdrongen eigenschappen te (her-)ontdekken.
In het eerste deel van het boek lees je verhalen van tieners die ontdekken dat ze ADHD hebben. Van 'ik heb geen probleem, 't zijn de anderen die problemen met mij hebben' tot... diagnose. In het tweede deel wordt uitgelegd wat ADHD is, welke de biologische oorzaken zijn, de psychologische kerngegevens, de omgevingsfactoren, het gedrag...
Met veel informatie en praktische tips om jezelf te leren kennen en je problemen beter onder controle te krijgen. Geen studieboek, maar tekst en strip door mekaar.
¿Monthy Python is een bende ADHD¿ers! Het leven is een feest. Nee, het is niet besmettelijk! Veel mensen zien alleen het drukke gedeelte, niet het kalme.¿ - Uitspraken van jongeren die met dit boek gewerkt hebben tijdens hun reeks psycho-educatie. Hun ADHD blijft maar zij hebben geleerd niet meer te focussen op hun ¿handicap¿, maar op hun talenten. Zij zijn de voorbodes van een nieuwe zelfbewuste generatie met ADHD. Psycho-educatie werkt!
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
119
Laatste editie
01 november 2005
Uitgeverij
Uitgeverij Epo
ISBN
9789064453960

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic