Adriaan Dortsman (1635-1682)

,

0

Het eerste boek dat over Adriaan Dortsman (1635-1682), één van de beeldbepalende architecten van de Gouden Eeuw, is geschreven. Dortsman droeg in grote mate bij aan de vorming van de Amsterdamse grachtengordel door bekende ontwerpen als het huidige Museum Van Loon aan de Keizersgracht. In samenwerking met dit museum, waar van 8 februari tot 8 juni 2013 de eerste overzichtstentoonstelling over het leven en werk van Dortsman werd gehouden, is dit boek ontstaan.
Pieter Vlaardingerbroek beschrijft de persoon Adriaan Dortsman: zijn achtergrond in Vlissingen, zijn opleiding tot timmerman en landmeter. Als architect vond hij in Rome een belangrijke inspiratiebron en creëerde een eigen stijl van ontwerpen. Daarnaast worden zijn architecturale projecten, zowel in Amsterdam als buiten de stad, nader belicht, met bijzondere aandacht voor het Museum Van Loon. Koen Ottenheym schreef een kunsthistorische inleiding over de Nederlandse architectuur tegen het eind van de zeventiende eeuw en de Strakke Stijl, de nieuwe vorm van het classicisme, die Dortsman als geen ander beheerste. Dit boek verscheen in het kader van 400 jaar grachten van Amsterdam.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
64
Laatste editie
19 februari 2013
Uitgeverij
Uitgeverij WBOOKS
ISBN
9789066303416

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic