Adviseren als sociaal beroep

0

In Adviseren als sociaal beroep wordt in detail beschreven welke adviessituaties je tegen kunt komen in de dagelijkse beroepspraktijk van het sociaal werk. Aan de orde komt ook welke belemmeringen er kunnen zijn en welke strategieën je kunt hanteren om in een bepaalde setting tot een succesvol advies te komen. De basisgedachte is dat sociaal werkenden in principe een goede basis hebben om uitstekende adviseurs te worden. Er worden verkenningen gedaan naar mogelijke nieuwe beroepsprofielen die ontstaan vanuit meesterschap als adviseur.
Het boek is zeer rijk voorzien van praktijkcasussen aan de hand waarvan de theorie wordt toegelicht of kan worden geoefend. Per hoofdstuk worden opdrachten gegeven. Enkele hoofdstukken zijn gebaseerd op interviews met adviseurs uit het veld. Studenten worden geholpen om zich bewust te worden van hun eigen sterke punten als adviseur en een visie te ontwikkelen op de vraag: wil ik en kan ik adviseur worden? En in welke richting wil ik mezelf ontwikkelen?
Bij het boek hoort een website met daarop transcripten van adviesgesprekken, foto's, artikelen met achtergronden, uitgebreidere aandacht voor specifieke tools en nadere individuele opdrachten en groepsopdrachten.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
152
Laatste editie
13 juni 2017
Uitgeverij
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789089537577 , 9789461277091

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,50 Bestel het ebook bij Libris voor 17,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 17,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €17,99 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic