Akpg

0

Eerst kwamen de Zeeuwen en Brabanders naar Rotterdam. Die verstonden we min of meer - en zij ons. Toen kwamen de Spanjaarden, de Kaapverdianen, deTurken, de Marrokanen... Die verstaan wij meestal niet en zij ons meestal ook niet. De eerste arbeidsimmigranten waren contractanten met een baas en een baan. Maar verder niks: geen onderkomen, geen familie, geen kennis van Nederland en zijn taal. Docente Spaans Nelly Soetens was van begin af aan betrokken bij deze 'volksverhuizing': vanaf het eerste uur maakte zij zich sterk voor fatsoenlijke huisvesting en goed onderwijs in onze moeilijke taal. Van 1969-1992 was zij h?t gezicht van het Aktiekomitee pro Gastarbeiders. In dit boek doet zij even minutieus als persoonlijk getuigenis van haar geschiedenis van en met het AKPG. We mogen haar dankbaar zijn voor het soort volhardende en doortastende pionierswerk dat zij destijds verrichtte - en dat destijds niet alleen op steun en instemming kon rekenen.
Nu komen de Polen, de Bulgaren, de Roemenen... Het is nooit te laat om de lessen van het verleden te leren - ook nu niet.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
28 september 2012
Uitgeverij
Douane, Stichting Uitgeverij
ISBN
9789072247506
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic