Albert Speer

2

Op jonge leeftijd werd Albert Speer lid van de NSDAP. Al snel won hij het vertrouwen van de Führer en werd hij diens favoriete architect. Voor zijn megalomane bouwprojecten joeg Speer duizenden joden uit hun huizen, en om de levering van bouwmateriaal zeker te stellen sloot hij een duivels pact met Himmlers ss. Als minister van Bewapening steunde hij Hitlers totale oorlog tot het uiterste. Speer was een van Hitlers meest trouwe en fanatieke handlangers. En toch slaagde hij er na de oorlog in zichzelf vrij te pleiten Decennialang werkte hij nauwgezet aan een even groteske als ongeloofwaardige gedaanteverwisseling.
Magnus Brechtken vertelt nu het werkelijke levensverhaal van Albert Speer en maakt daarmee definitief een einde aan de legende van ‘de goede nazi’.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
976
Laatste editie
27 september 2018
Uitgeverij
Thomas Rap
ISBN
9789400405653 , 9789400406957

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 49,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 49,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €16,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

De fabel van de goede nazi gefileerd

door: Martin Overheul 1 like
“Van hetgeen ik hier tijdens het proces heb gehoord, was ik natuurlijk niet op de hoogte.” Dat zei voormalig rijksminister van Bewapening Albert Speer toen hij op 21 juni 1946 in Neurenberg verscheen voor het militair tribunaal dat de opdracht had recht te spreken over Duitse...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic