Alice

4

Alice (een surrealistische roman)

Het Heilige Roomse Rijk, late middeleeuwen.
Apotheker Nichollis Welth slaapt nauwelijks nog bij zijn vrouw in bed en brengt zijn avonden door in de herberg met zijn vriend Hergo. Als kind is Nichollis bijna verdronken en in dat korte moment dat hij dood was, heeft hij een meisje met violette ogen ontmoet. Sindsdien herbeleeft hij 's nachts zijn ontmoeting met deze mysterieuze Alice. Met drank en opium probeert hij de herinnering aan haar te verdrijven om zo zijn nachten door te komen.

Als op een dag een vreselijk incident plaatsvindt, moet Nichollis noodgedwongen zijn apothekersbestaan opgeven en de stad ontvluchten. Wanhopig gaat hij op zoek naar de verloren regelmaat in zijn leven, maar wat hij ook doet, alles lijkt hem steeds verder in de richting van het meisje met de violette ogen te duwen.

Dan blijkt ook dat de dood Nichollis nog lang niet vergeten is...
Verschenen in
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Laatste editie
18 juli 2013
Uitgeverij
Books of Fantasy
ISBN
9789460860515

Lezersrecensies (1)

Een wonderlijk verhaal, een goed debuut

door: Princess Marcella 1 like
Het duo schrijvers, die onder het pseudoniem Tyler Mase schrijven hebben met Alice een mooi boek afgeleverd. Het verhaalt over de apotheker Nichollis Welth, die bijna verdronken is in zijn kinderjaren en daardoor Alice, het meisje met de violette ogen heeft ontmoet in de andere wereld, en hierdoor...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic