Allah & Eva

1

Besty Udink (1951) werkte als journaliste in Cairo en New York. Haar debuut uit 1990, Achter Mekka, beschrijft haar ervaringen in het fundamentalistische Saoedi-Arabië. In 1996 verscheen de roman De primeur van Caro Darmont en 2001 Klein leed, over depressiviteit. Udink woon-de van 2002 tot 2005 in Pakistan.
In Allah & Eva vertelt Betsy Udink over haar ontmoeting met eunuchen in Karachi en over haar bezoek aan een dorp in de Punjab, waar de inwoners hun schuld afbetalen met een nier. Ze beschfijft de feestelijke kanten van de islam en de groene heuvels van Islamabad, waar ze tussen Pakistani dagelijks haar lichaamsbeweging neemt. In de North West Frontier Province buitelt zee een skipiste af, achternagezeten door jongemannen die haar tot de islam willem beke ren. Op bijna vermakelijke wijze beschrijft ze hoe het in om t eleven te midden van gevaar en terroristisch en sektarisch geweld.
'Het beste boek dat ik de laatste tijd heb gelezen, is Allah & Eva van Betsy Udink. [...] De beschrijvingen van Udink gaan door merg en been, niet alleen vanwege het bijna ongelooflijke ervan, maar juist ook door de journalistieke manier waarop zij dat bijna ongelooflijk noteert.' MAX PAM IN HET PAROOL
'Udinks boek kan niet met droge ogen gelezen worden'. LEON DE WINTER IN NRC HANDELSBLAD
'Het boek waarin Betsy Udink op indrukwek-kene wijze verslag uitbrengt van de jaren die ze in Pakistan heft doorgebracht, heft mij diep getroffen.' EMMA BRUNT IN HP/DE TIJD
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
28 juli 2010
Uitgeverij
Augustus
ISBN
9789045700076 , 9789045701097 , 9789045703794
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic