Alle 157 Romeinse Keizers

0

Dit prachtige boek is een verzameling van 157 individuele biografie?n die tezamen een volledig naslagwerk vormen over de interessantste periode van de historie van het oude Rome. Nog niet eerder is een dergelijk compleet werk op de markt verschenen. Behoudens de geschiedenis van de officieel aangestelde keizers, passeren ook de verhalen van de door het leger aangestelde rebellenkeizers de revue.
De inhoud combineert de verhalen van de overgeleverde bronnen met de meest recente wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van de oudheidkundige geschiedenis. Om de betrouwbaarheid te waarborgen worden herhaaldelijk meerdere bronnen aangehaald.
Het namenregister maakt naspeuring op alfabetische volgorde mogelijk en de lijst van begrippen en gebieden helpt de details beter te begrijpen.
Het voorwoord is geschreven door klassiek archeoloog Mieke Zilverberg, bekend van het televisieprogramma "Tussen Kunst en Kitsch", waar zij de taxaties van klassieke kunstvoorwerpen voor haar rekening neemt.
De populair-wetenschappelijke aanpak en de gemakkelijke leesbaarheid maakt het boek geschikt voor een breed publiek. Alle 157 Romeinse Keizers is niet alleen een compleet naslagwerk voor de liefhebbers van de geschiedenis van het Romeinse rijk, maar kan ook heel goed in het onderwijs worden ingezet.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
634
Laatste editie
01 juli 2010
Uitgeverij
AristoScorpio Uitgeverij
ISBN
9789089730350
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic