Alledaagse wanen

11

Haarfijn proza van de auteur van Schroder

Jonggehuwden Clark en Charlotte Adair zijn net in hun eerste huis getrokken in het idyllische stadje Clementine, waar ze zich vol goede moed aan het ‘echte’ leven wagen. Clark heeft een baan gevonden als leerlingbegeleider op een school en Charlotte als boekhouder. Als twee kinderen die vadertje en moedertje spelen storten ze zich vol overgave in hun respectievelijke rol.

De eerste scheurtjes in hun huwelijk ontstaan nadat Clarks moeder overlijdt en de verschillen tussen de echtgenoten pijnlijk duidelijk worden. In het eens gezellige huis ontstaat een claustrofobische sfeer. Diep weggestopte angsten steken de kop op en zorgen voor verwijdering. Wanneer Clark een jongetje van de verdrinkingsdood redt, zet hij een reeks gebeurtenissen in gang – sommige komisch, sommige schokkend – die de druk op het huwelijk vergroten.

Amity Gaige heeft diverse romans op haar naam staan, waaronder het unaniem lovend onthaalde Schroder. Ze woont in Amherst, Massachusetts, met haar gezin.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Wim Scherpenisse , Mieke Trouw
Laatste editie
04 oktober 2013
Uitgeverij
Agathon
ISBN
9789000330225 , 9789000330232

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,99 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (2)

Waardeloos.

door: Ruby 1 like
Wat een worsteling om dit boek uit te lezen. Naar mijn mening: afschuwelijk boek. Ik had enorme verwachtingen bij het lezen van de achterflap en de omschrijving van 'lyrische' proza. Het begon al enorm saai, je wordt midden in een verhaal/leven gesmeten en eigenlijk krijg je heel weinig...

Prille huwelijksperikelen

door: Elbert Grift 1 like
Charlotte en Clark zijn een gelukkig net getrouwd echtpaar als zij een huisje kopen in het plaatsje Clementine.
Vanaf het moment dat zij de drempel overstappen komt er een kentering in hun geluk, hun verleden met hun ouders is niet al te gelukkig verlopen en dat gaat nu een woordje mee spreken.
De...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic