Alles begint en eindigt met familie

Alles begint en eindigt met familie

3
Rank 2499 Gelezen 3 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 11 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Mijn ouders hebben de koers van mijn leven bepaald. Daarom heeft mijn familie zo’n belangrijke plaats in mijn werk. Wij maken deel uit van een voortgaande migratiegeschiedenis.

Bij Fidan Ekiz raakt het maatschappelijke altijd aan het persoonlijke. In haar columns schrijft ze over het ziekbed van haar vader, die na een leven lang werken in Pernis overlijdt aan kanker. Ze haalt herinneringen op aan haar jeugd binnen de Turks-islamitische gemeenschap, een wereld die ver van Nederland afstond.

Inmiddels is er veel veranderd. In haar thuishaven Rotterdam kijkt ze verontwaardigd toe tijdens de Turkije-rel. Dagelijks ondervindt ze hoe Nederland steeds verder polariseert, terwijl zij juist verlangt naar meer nuance. Haar betrokkenheid bij gevoelige onderwerpen als de islam en integratie maken dat ze een unieke stem heeft in het maatschappelijk debat.

Alles begint en eindigt met familie is Fidan Ekiz ten voeten uit: warm, humoristisch en altijd vol geestdrift over de staat van Nederland.

Genre
Korte verhalen
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
Laatste editie
25 februari 2019
ISBN
9789057599491 , 9789057599507
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Lees verderAdvertentie

Hebban recensie

    Silvia Arntz Genreclub

Een nomade met heimwee

door Silvia Arntz op 26-03-2019

Een nomade, zo omschrijft Fidan Ekiz zichzelf in een van haar columns, maar wel een nomade die inmiddels haar thuis heeft gevonden. Dat thuis ligt voor haar in Rotterdam. De stad die zij met veel liefde beschrijft. De liefde lijkt onvoorwaardelijk, want ondanks de kritische beschouwingen beschouwt zij Rotterdam nu als haar thuishaven. Of dat voor altijd zal zijn, zal de tijd uitwijzen. Voor nu...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook