Alles moet bevochten worden

,

0

Uniek portret van een cultuurliefhebber en gedreven ondernemer
Camille Oostwegel behoort tot de markantste ondernemers van Nederland. De afgelopen 25 jaar restaureerde hij in Zuid-Limburg zes eeuwenoude, monumentale gebouwen en hun aangrenzend landgoed, om ze vervolgens als toonaangevende horecabedrijven te exploiteren en open te stellen voor het publiek. Menigeen ziet in hem een zondagskind dat het geluk in de schoot krijgt geworpen. De werkelijkheid is geheel anders.
Dit portret van Camille Oostwegel beschrijft de weg, of liever de 'strijd' die door hem werd gevoerd om zijn dromen en ambities waar te maken. Alles moet bevochten worden geeft inzicht in de wijze waarop hij in de wereld staat. Oostwegels bevlogenheid is terug te vinden in zijn hele ondernemen: als gastheer, als opdrachtgever naar architecten en kunstenaars en als ambassadeur van het Limburgs culturele erfgoed.
Zijn warme belangstelling voor geschiedenis, cultuur en natuur, komt tot uiting in de respectvolle manier waarop hij de monumenten, heeft gerestaureerd. In zijn rol als gastheer nodigt hij iedereen uit om van dit behouden erfgoed te genieten, als bezoeker en als gast.
Net als Camille Oostwegel zelf, wil dit boek een inspiratiebron zijn. Voor (aankomende) vakgenoten in de horeca en ondernemers in het algemeen. Maar ook voor zijn gasten in de Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants en voor al die mensen die houden van het rijkgeschakeerde Limburgse culinaire en culturele leven.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
25 april 2007
Uitgeverij
Strengholt United Media
ISBN
9789086690220
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic