Alles over de monarchie

0

Over de monarchie valt veel meer te vertellen dan alleen het pikante privéleven van de royals. Of men nu voor of tegen de monarchie is, ze is en blijft een oeroude instelling die ons allen diep beïnvloed heeft. In Alles over de monarchie worden de belangrijkste kenmerken van en wetenswaardigheden over de monarchie belicht.
Hoe werkt de troonopvolging? Hoe worden koninklijke huwelijken geregeld? Waar komen benamingen als vorst, keizer of prins vandaan? Wat is de rol van de hofdignitarissen? Waarom is Laken de koninklijke residentie? Moet de Belgische koning katholiek zijn? Wat is de civiele lijst?
De antwoorden op deze vragen zijn meeslepende verhalen en intrigerende details, maar ook mythes en misverstanden. De monarchie is immers vooral geschiedenis en traditie, een instelling die tot de verbeelding blijft spreken.
In Alles over de monarchie staat het Belgische koningshuis centraal, inbegrepen allerlei weetjes over de Belgische dynastie. Maar het Belgisch Hof wordt ook voortdurend getoetst aan monarchieën in het buitenland en in het verleden.
http://www.linkeroeveruitgevers.be/boeken/p/detail/alles-over-de-monarchie
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
511
Laatste editie
06 oktober 2010
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789089241054
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic