Alles uit liefde

4

Top25's 1
Het indrukwekkende, dramatische verhaal van de grote liefde van Frank Lloyd Wright

Een vrouw moet een onmogelijke keuze maken: ongelukkig zijn bij haar gezin, of het gezin verlaten om zich te kunnen ontplooien?

Alles uit liefde is het dramatische verhaal van Mamah Borthwick, een jonge vrouw in het Chicago van begin twintigste eeuw, die man en kinderen verlaat om met haar grote liefde naar Europa te vluchten.
Die grote liefde heet Frank Lloyd Wright. Hij is een gevierd architect en zal later wereldberoemd worden, onder andere door zijn ontwerp voor het Guggenheim Museum in New York. Maar Mamah Borthwick zal dat niet meer meemaken?

Alles uit liefde biedt een schitterend portret van een sterke, onafhankelijke vrouw die zich probeerde te ontworstelen aan de conventies van haar tijd. Nancy Horan beschrijft op levendige wijze de innerlijke strijd van een vrouw die moest kiezen of ze echtgenote, moeder, minnares, muze of intellectueel wilde zijn.

Over Alles uit liefde schreef de pers:

?Smullen.? Stine Jensen

?Nancy Horan schreef een mooie, tragische en vooral ook goed gedocumenteerde roman, eentje om 's avonds bij kaarslicht bij weg te dromen, met een zacht muziekje op de achtergrond en een glas wijn in de hand.? DE MORGEN

?Dit is zowel een dramatische als een literaire pageturner.? KNACK

?Een betoverend debuut.? THE NEW YORK TIMES

?Fascinerend en prikkelend.? Scott Turow
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Anneke Bok
Laatste editie
24 juni 2011
Uitgeverij
Mouria
ISBN
9789045800523 , 9789045802510
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic