Als Boeddha Darwin kende

Als Boeddha Darwin kende

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Een tocht door het boeddhistische Sri Lanka maakt dat reisschrijver Arjan Mulder plotseling heel anders in de wereld komt te staan. De oosterse cultuur is zo tegengesteld aan wat we in het westen gewend zijn, dat hij zich daarna ontheemd voelt in zijn eigen vertrouwde omgeving. In dit boek beschrijft hij vanuit die indringende ervaring ons westerse denken vanuit een oosters perspectief. In veertien filosofische reisverhalen ontstaat zo een verrassend beeld van onze moderne maatschappij: van ons westerse geloof in maakbaarheid, onze ideeën over mooi en lelijk, en de ecologische gevolgen van de uitvinding van de telegraaf, tot de menselijke warmte op de Noordkaap en de jacht op bezit, status en macht.

Het boek is een reisgids voor de geest. Het nodigt uit om de mogelijkheden van de oosterse denkwijzen toe te passen in het eigen leven en om onze westerse waarden meer open te bekijken.

Origineel, verhelderend, intrigerend – De moderne Lof der Zotheid – Het westen door een oosterse bril.

Arjan Mulder (1958) begon als onderzoeker in de revalidatie en werd daarna reisjournalist. Sri Lanka veranderde zijn leven en sindsdien is de oosterse filosofie zijn spiegel voor het bestaan.
Genre
Korte verhalen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
136
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
06 maart 2019
ISBN
9789402187809
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,90
E-book prijsvergelijker
Advertentie