Als de regen niet valt

24

Het is juli 1976 en Londen is in de greep van de heetste zomer van de eeuw. Het heeft maanden niet geregend, het watergebruik is gerantsoeneerd en de net gepensioneerde Robert Riordan gaat de deur uit om een krant te kopen, zoals hij dat al dertig jaar iedere dag doet. Maar ditmaal komt hij niet terug. Zodra zijn kinderen het nieuws horen, komen ze alle drie naar hun ouderlijk huis om het mysterie te ontrafelen. Daar, in de schaduw van hun onverdraaglijke en tegelijkertijd onmisbare moeder, horen de twee van elkaar vervreemde zussen en hun broer over de tragische gebeurtenis in het leven van hun ouders.
Naarmate de temperatuur stijgt, komen jarenlang opgekropte emoties aan de oppervlakte: iedereen moet de confrontatie aangaan met het verleden, met elkaar en met zichzelf.
Als de regen niet valt is een intiem portret van een gezin in crisis, geschreven door een van de meest geprezen Britse schrijfsters van dit moment.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Ankie Klootwijk , Ernst de Boer
Laatste editie
26 september 2013
Uitgeverij
Artemis & Co
ISBN
9789047203414 , 9789047204176

Lezersrecensies (3)

Gezinsstrubbelingen

door: Puk 1 like
'Als de regen niet valt' is een mooie roman, niet gek want de auteur heeft er ondertussen meerdere op haar naam staan. 'Het verdwenen leven van Esme Lennox' en 'en we vergeten omdat het moet' hebben me ook zeer kunnen bekoren en ik ben zeker benieuwd naar de rest van haar werk. Wat me zeer...

Portret van een gezin

door: Conny Harpe 1 like
Een erg mooie roman waarbij de hitte van de zomer haast voelbaar is. Heel mooi hoe de karakters en levens van de beide zussen en broer worden beschreven. De ietwat vreemde manier van reageren van de moeder doet je nieuwsgierig worden naar haar verhaal. 
Een heel goed boek. 

Openbaringen binnen een gezin

door: Elbert Grift 1 like
In het snikhete Engeland verdwijnt een man, vader van een gezin met 3 kinderen, de kinderden die allang zijn uitgevlogen en ieder hun eigen leven leiden met hun eigen verhaal. Michael Francis, is de zoon en de oudste, is getrouwd (niet gelukkig) en heeft 2 kinderen, Monica is bezig met een 2e...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic