Als je alleen...

6

"Als je alleen..." gaat over de levensloop van een vrouw die afstand neemt van haar afkomst en een succesvolle carrière doorloopt.

Sonja Plattel is een zelfstandige vrouw die van jongs af aan heeft geleerd om voor zich zelf op te komen en haar eigen zaken te regelen. Door haar verschijning trekt ze mannen aan die haar aantrekkelijk vinden. Ze beseft dat ze hen om haar vingers kan winden wanneer het haar uitkomt. Het is hun probleem dat ze verliefd op haar worden en ze consumeert ze, alsof ze van een maaltijd geniet. Ze maakt heel geraffineerd de afweging in hoeverre ze in een relatie investeert. Totdat zij zelf in een relatie wordt geconsumeerd en ontkent dat dit haar grote liefde is. Ze verdringt haar passie door zich in andere relaties te storten waarvan ze diep in haar hart weet dat deze maar beperkt houdbaar zijn.

Zonder zich er veel van aan te trekken nestelt ze zich in een wereld die niet de hare is, maar past zich wonderwel aan. Sonja koestert het beeld wat mensen van haar hebben. Hardwerkend, netjes, eerlijk en loyaal. De vraag is in hoeverre ze echt eerlijk en loyaal is? Het is een continue afweging tussen ongeremde kortstondige seks en passie. Of is de kortstondige seks slechts een middel om tot het acceptatieproces van de passie en echte liefde te komen?

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Feelgood
Aantal pagina’s
276
Laatste editie
27 maart 2014
Uitgeverij
Pinson Publisher
ISBN
9789082192902 , 9789082192919

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Libris voor 9,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Het snelle leven van Sonja Plattel

door Jacky Overmeen op 03-12-2014

De debuutroman Als je alleen... van Iris Pinson werd op 27 maart 2014 gepubliceerd. Het is bijzonder om te zien dat Pinson alles helemaal zelf heeft gedaan. Behalve het schrijven, heeft ze ook het ontwerp en de redactionele taken voor haar rekening genomen. Als klap op de vuurpijl heeft Iris Pinson dit boek ook zelf uitgegeven. De auteur woont in Rotterdam, een snelle stad, die ook heeft gezorgd...


Lezersrecensies (1)

Wat een verhaal!!

door: Mieke Schepens 1 like
Ondanks het feit dat mijn voorkeur naar papieren exemplaren uitgaat om te lezen, was ik in een mum van tijd een heel stuk in het verhaal gevorderd. Iris heeft een prettige schrijfstijl waardoor je heel vlot doorleest. Vrij korte zinnen en heel veel verduidelijking van elk onderwerp. Een goede...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic