Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is

0

In dit boek staan 365 gedichten van Nederlandse en Vlaamse schrijvers. Sommige zijn voor kinderen geschreven, andere voor volwassenen. Maar iedereen kan ze lezen. Annie M.G. Schmidt en K. Schippers, Willem Wilmink en Paul van Ostaijen, Ted van Lieshout en Judith Herzberg, ze zijn hier allemaal voor alle leeftijden. In deze klassiek geworden bloemlezing zijn de gedichten ook nog eens geïllustreerd door eenentwintig tekenaars.
365 gedichten, dat is een jaar lang elke dag een gedicht. Maar je kunt ook doorlezen en ontdekken dat de gedichten zo bij elkaar staan dat ze samen de loop van een dag of een leven suggereren, van Marc groet s morgens de dingen tot De maan loopt een eindje met ons mee.
In de inleiding schrijft Kees Fens: `Het is een boek dat een leven lang mee kan.

De aanpak en de keuze van Tine van Buul en Bianca Stigter spreken zo aan dat er van dit kloeke boek inmiddels ruim zestigduizend exemplaren zijn verkocht. Als enige poëzieverzameling ooit is het bekroond met een Gouden Griffel.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
16 november 2006
Uitgeverij
Em Querido's Uitgeverij Kinderboek
ISBN
9789045103945

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic