Als je nu blijft zwijgen...

8

Artikelen 1
Het is 1944. Ternauwernood ontkomt Hadassa Benjamin, een blonde Jodin, aan het vuurpeloton - maar wordt vervolgens gedwongen te gaan werken voor SSCommandant Aric von Schmidt in het doorgangskamp Theresienstadt. Daar moet ze toezien dat haar eigen volksgenoten naar Auschwitz gedeporteerd worden.
Hoewel haar valse naam Stella Muller en haar baas Aric haar enige bescherming bieden heeft ze, omringd door zo veel gruwelen, het gevoel door God verlaten te zijn.
Als de commandant blijkt geeft van genegenheid voor haar, ontvouwt zich een unieke kans om haar volk of althans de kinderen, en daarmee de toekomst van haar volk te redden. De prijs is hoog. Misschien vraagt het zelfs het ultieme offer. Wanhopig vraagt Stella zich af of God haar hier geplaatst heeft met het oog op een tijd als deze. Zou ze nu nog kunnen blijven zwijgen? Maar hoe moet ze haar mensen redden als ze zichzelf niet eens redden kan?

Als je nu blijft zwijgen... is een intiem portret en tegelijk een groots zicht op pijn en lijden, maar ook op overwinning en vreugde om vrijheid.

Kate Breslin was als boekverkoper jarenlang actief in het boekenvak. Ze publiceerde eerder gedichten en reisverhalen.
Als je nu blijft zwijgen... is haar debuut als romanschrijfster.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
432
Laatste editie
02 april 2015
Uitgeverij
Mozaiek
ISBN
9789023994824 , 9789023996682


Artikelen over Als je nu blijft zwijgen...

Anne Rice noemt 1-sterrengolf censuur
20 augustus 2015 5 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €20,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Zeer spannende oorlogsroman

door: Wendy Koedoot 1 like
Recensie : Als je nu blijft zwijgen –Kate Breslin Uitgeverij Mozaïek April 2015 ISBN: 9789023994 Dit is het verhaal van Hadassa Benjamin, een blonde Jodin, die in 1944 ternauwernood ontsnapt aan een vuurpeleton van de SS. Ze wordt gedwongen te gaan werken voor SS-er Kommandant Arik von Schmidt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic