Als je zo slim bent, waarom ben je dan niet gelukkig ?

2

Wie slim is en goed nadenkt over leven en carrière, is vaak succesvol. Maar leidt succes ook tot geluk? Veel hoogopgeleide mensen lijken keuzes te maken die hen ontevreden stemmen. Raj Raghunathan, hoogleraar marketing, verbaasde zich daarover en ging op onderzoek in de psychologie. Hij kwam tot verrassende conclusies: slimme, weldenkende mensen hebben vaak geen duidelijk beeld van wat geluk voor hen betekent. Of ze missen het verband tussen carrièredoelen en levensdoelen. Ze vinden het zelfs naïef om geluk na te streven. Ook zijn ze vaak kritisch en wantrouwend. Raghunathan helpt je om tot keuzes te komen die wél tot voldoening leiden. Dit is een inspirerend verhaal voor de lezers van Brené Brown en Berthold Gunster, kortom: voor iedereen die af en toe de 'ja maar'-knop zou moeten uitzetten.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
28 juni 2016
Uitgeverij
Business Contact
ISBN
9789047006954
Bestel dit boek vanaf  €22,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Aangenaam en leerrijk

door: Brigitte Blanquart 1 reactie 2 likes
Ik had de cursus op Coursera.org gevolgd. Ik heb erg genoten van deze cursus. Daarom wou ik dit boek ook eens lezen en zoals in het begin van het boek wordt aangegeven, komt alles uit de cursus terug in het boek. Ik vond het wel een verademing om het nu in het Nederlands te kunnen lezen, zodat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic