Altijd trek?

5

‘Als je dit jaar een dieetboek gaat kopen, zorg dan dat het dit boek is’ MindBodyGreen

Je wordt niet dik omdat je teveel eet: juist het proces van dikker worden, veroorzaakt meer trek. De craving vanuit je vetcellen zorgt ervoor dat je lichaam vraagt om méér.

Niet minder eten, maar anders eten is de oplossing, predikt Harvard-hoogleraar David Ludwig na twee decennia onderzoek in zijn boek Altijd trek? Vet is niet de vijand. Een donut heeft misschien wel hetzelfde aantal calorieën als een handje noten, maar het effect op je lichaam is totaal anders.

Ludwigs pakkende en praktische boek rekent af met het snakken naar snaaien: dankzij hem gaan we weer goed eten, de juiste vetten tot ons nemen, luisteren naar ons lichaam en eindelijk een gezond gewicht bereiken. 

David Ludwig is hoogleraar Kindergeneeskunde op Harvard Medical School en hoogleraar Voedingsleer op Harvard School of Public Health. Ook is hij directeur van het New Balance Foundation Obesity Prevention Center in het Boston Children’s Hospital, waar hij zich met een team van medici bezig houdt met het onderzoeken en bestrijden van obesitas bij kinderen.

Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
400
Laatste editie
17 juni 2016
Uitgeverij
Spectrum
ISBN
9789000352180 , 9789000352197
Bestel dit boek vanaf  €18,95 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijHebban recensie

Interessante uitleg van het metabolisme

door Marieke Pulles op 21-07-2016

Altijd trek? is geschreven door de endocrinoloog en professor in de voedingsleer, David Ludwig. Hij legt ons uit waarom we veertig jaar lang verkeerd zijn ingelicht door verschillende instanties over voeding.  

De meeste diëten zijn gebaseerd op het beperken van het aantal calorieën, en de gedachte dat alle calorieën gelijk zijn. Je wordt tenslotte zwaarder als je meer calorieën eet dan dat je...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic