Ambiorix

0

Waar ligt de Sabis, het riviertje waar de Nerviërs het opnamen tegen de legioenen van Julius Caesar ? Waar ligt het mysterieuze Atuatuca, waar het Veertiende Legioen door de Eburonen werd uitgemoord ?
Deze historische roman voert je meer dan tweeduizend jaar terug in de tijd, naar het land dat Caesar 'Belgica' noemde. Naar een tijd dat de ruwe en toch gesofisticeerde Keltische wereld de confrontatie aanging met de Romeinse veroveraars.
Maar bovendien ga je mee op zoek naar de plaatsen die Caesar zo gedetailleerd heeft beschreven, en die bij velen tot de verbeelding spreken : de Sabis, de stad van de Atuatuken, de kampen van Cicero en van Labienus, Atuatuca en de vallei van het Veertiende Legioen.
Pieter Craenen (° 1966) is een voormalig infanterieofficier met een zwak voor onze West-Europese geschiedenis. 'Ambiorix' is zijn eerste boek. Intussen schrijft hij verder over de meest intrigerende maar soms weinig gekende episodes van ons verre verleden.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
326
Laatste editie
16 mei 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402118971 , 9789402127294

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic