Amelie, het meisje dat er niet mocht zijn

13

Top25's 1

Zomer 1939. Rachel Kramer is met haar vader op reis naar Duitsland als ze een geheimzinnige hulpvraag ontvangt van een vriendin met wie ze geen contact meer heeft. Kristine is getrouwd met SS-officier Gerhardt Schlick en ziet hoe de situatie in Duitsland steeds dreigender wordt. Ze is bang voor haar man, die hun dochtertje Amelie - doof vanaf haar geboorte - beschouwt als een smet in zijn Arische bloedlijn. Gerhardt Schlick begint Rachel het hof te maken, maar ze weet dat hij gevaarlijk is. Ze vreest dat haar vader, een vooraanstaand wetenschapper in de eugenetica, op de hoogte is van Hitlers plannen voor mensen als Amelie, die het regime het leven onwaardig acht. Inmiddels jaagt de SS op Rachel. Ze wendt zich tot Jason Young, een gedreven Amerikaanse journalist. Rachel en Jason handelen op het scherpst van de snede, waarbij ze voortdurend hun leven riskeren voor mensen die ze nauwelijks kennen, maar van wie ze steeds meer gaan houden.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
02 april 2015
Uitgeverij
De Vrije Uitgevers
ISBN
9789033126895
Bestel dit boek vanaf  €24,90 bij

bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

"Prachtig boek"

door: Trudy 1 like
Wat ben ik onder de indruk van dit boek. Het is een van mijn favoriete geworden. Spanning, liefde, ontroering je vind het allemaal in de boek. Ik kan het niet onder woorden brengen. Lezen zou ik zeggen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic