Amerika buiten de Verenigde Staten

Amerika buiten de Verenigde Staten

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Iedereen kan de kaart van Amerika’s vijftig staten dromen. En we zijn ook bekend met het idee dat de Verenigde Staten een ‘imperium’ zijn dat over de hele wereld invloed heeft. Maar minder bekend is dat Amerika zelf een koloniale macht is geweest.
In deze overrompelende geschiedenis vertelt Daniel Immerwahr het fascinerende verhaal van de vs buiten de vs, zoals de Guano-eilanden en de Filippijnen. Hij vertelt over gebieden die geen vertegenwoordiging hadden in het Amerikaanse Congres, maar er wel door werden bestuurd. In het geval van Puerto Rico tot de dag van vandaag. Hoewel dit niet strookt met het beeld dat Amerika van zichzelf heeft als voormalige kolonie, is het tot ver in de twintigste eeuw de situatie dat de Stars and Stripes wapperen op eilanden en militaire bases over de hele wereld.
Na de Tweede Wereldoorlog keren de vs zich tegen het kolonialisme. De tegenwoordige wereldwijde invloed van Amerika doet in wezen niet onder voor imperiale macht. Amerika buiten de Verenigde Staten is een boek dat je visie op dat land compleet verandert.
Aantal pagina’s
576
Laatste editie
15 oktober 2019
ISBN
9789045031620
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie