Amerika zoals het is

1

Elke 34 seconden komt er in de Verenigde Staten een immigrant het land binnen. In 2004 was dat De Morgen-journalist Tom Vandyck. Sinds april van dat jaar werd Vandyck, getrouwd met een Amerikaanse, een Resident Alien in de VS, een vreemdeling met een verblijfsvergunning. Hij bekijkt het land, vanuit zijn woon- en werkplaats Boston, met een verfrissende mengeling van verwondering en liefde. Hij ziet de lelijkheid van de gigantische Mall of America, vlak bij Minneapolis, maar gaat er tegelijkertijd graag op bezoek. Hij heeft geen kapsones om een grote flatscreentelevisie te kopen, en hij probeert een nieuwe auto aan te schaffen. Vooral dat laatste blijkt niet evident te zijn. TomVandyck schrijft met humor over Boston en New York,maar ook over de Bible Belt en Florida. Hij bezoekt New Orleans, Detroit en de woestijnen van de westelijke VS. Hij maakt het einde van het presidentschap van Bush en de verkiezing van Obama mee.
En ondertussen wordt zijn zoontje Max geboren. Na vijf jaar voelt hij zich meer en meer resident, en steeds minder alien, een Amerikaanse vader van een Amerikaanse zoon.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
21 augustus 2015
Uitgeverij
Vrijdag, Uitgeverij
ISBN
9789460010484 , 9789460011399

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,90 Bestel het ebook bij Libris voor 9,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,90 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic