Amersfoort, wandeling door de tijd

0

Amersfoort is een van de juweeltjes van Nederland en valt op door zijn prachtige omgeving. Dit boek is een poging om de schatten van Amersfoort in al hun charme te openbaren aan iedereen die de stad bezoekt.
 
De foto’s nemen u mee door de tijd, de seizoenen, de stadsgezichten en de landschappen in Amersfoort en omgeving.
 
De tocht begint bij het opvallendste oriëntatiepunt in het centrum van Amersfoort, de Onze-Lieve-Vrouwetoren, en brengt de lezer in steeds groter wordende cirkels in de rest van de stad.
 
Voor- en achterin treft u een plattegrond van Amersfoort aan.
 
Carol Conover is een Amerikaanse nakomeling van Wolfert Gerritsz van Kouwenhoven, die Amersfoort in 1625 verliet als werknemer van de West-Indische Compagnie. Hij was een van de vijf boeren die in dienst waren genomen om Nieuw-Nederland en Nieuw-Amsterdam, nu New York, te stichten.
Carol bezocht het land van haar voorvader in 1996 en kwam in 1997 terug naar Amersfoort om te studeren aan de Nederlandse Beiaardschool. Ze was enkele jaren vrijwilliger bij ’t Gilde en gaf Engelstalige rondleidingen aan toeristen. Haar interesse in kunst, reizen en geschiedenis leidde tot dit stadsgidsje.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
88
Laatste editie
11 juli 2006
Uitgeverij
Aprilis
ISBN
9789059941328
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic