Amsterdamse penoze

0

Na het succes van Rotterdamse penoze (nu 5e druk) is het nu de beurt aan Amsterdamse Penoze. Deze keer duikt Gerhardt Mulder onder in de onderwereld van Amsterdam. Mulder kent deze schimmige wereld van binnenuit. In zijn jonge jaren reed hij ook 's een iets te scheve schaats.

Terwijl hij van kroegje naar cafeetje loopt vertelt Gerhardt Mulder over de handel en wandel van de oude Amsterdamse penoze. Dat waren toffe gasten, vaak uit de Jordaan of van de Wallen, met wie je aan de toog een biertje dronk. Legendarische penoze-figuren als Gerrit de Stotteraar, Manus Olie of Haring Arie losten hun problemen met de vuisten op, of hooguit met een mes. Er viel veel te lachen om hun streken en mooie verhalen.

In de afgelopen decennia - door de aanvoer van drugs en de lokroep van het grote geld - verhardde de penoze. Het werden professionele criminelen die o.a. in drugs handelen, overvallen plegen, mensen smokkelen met daaraan gekoppeld gedwongen prostitutie en brute afpersing. Het wapen van de meedogenloze crimineel is nu een Kalasjnikov of een Glock. Deze nieuwe penoze breidde zich uit over de hele stad. Justitie heeft vaak het nakijken.

Mulder vertelt hoe nu de sfeer is in de Diamantbuurt, de Bijlmer, de Staatsliedenbuurt en op het Overtoomse Veld. Hij geeft, zonder een blad voor de mond te nemen, inzicht in de misdaden van nieuwe generaties, zoals o.a. Kabak, Adgn, de Marokkanen en vele anderen.

Gerhardt Mulder (1939) schreef een aantal misdaadboeken. Al ruim twintig jaar verzamelt hij alle beschikbare informatie over ontwikkelingen in de misdaad. Regelmatig wordt door politie en media een beroep gedaan op zijn encyclopedische kennis. Hij is de grondlegger van www.crimipedia.nl.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
19 mei 2015
Uitgeverij
Veltman Distributie inzake Just Publishe
ISBN
9789089754905 , 9789089756824

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic